På DMI betjener vi samfundet med meteorologisk viden og data inden for rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum. Opgaverne dækker vejr, klima og hav. De strækker sig fra at udsende vejrudsigter og varsle om farligt vejr til at producere isinformation for Grønland og udvikle fremtidige klimascenarier til brug for klimatilpasning i Danmark.
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har ca. 250 medarbejdere. De arbejder primært på Lyngbyvej i København, men også på flyvestationerne Karup og Skrydstrup eller i vejrtjenesten i Kangerlussuaq i Grønland. DMI består af en række afdelinger: IT og Økonomi, Forskning og Udvikling, Operation, Frie Data, Kommunikation og samarbejde, HR og Sekretariat.
DMI's strategi 2019-2023 identificerer tre indsatsområder, som frem mod 2023 skal være særligt i fokus i DMI's udvikling. Målet er et meteorologisk institut, der leverer kvalitetssikrede vejrdata til samfundet, konstant udvikler data og prognoser med nye teknologier samt aktivt rådgiver borgere og samfund om konsekvenserne af vejr, klima og havets udvikling.
Se DMI's mål- og resultatplaner samt årsrapporter for de seneste fem år. Årsrapporten er virksomhedens eksterne afrapportering og viser DMI's økonomiske og faglige resultater.
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er en af de ældste statslige institutioner i Danmark. Det DMI vi kender i dag blev skabt i 1990, hvor Meteorologisk Institut, Flyvevejrtjenesten og Forsvarets Vejrtjeneste blev sammenlagt. Men DMI's historie begyndte allerede for ca. 200 år siden.
Du kan som ansat på DMI, som samarbejdspartner til DMI og som ansat hos en samarbejdspartner sende oplysninger om kritisable forhold til DMI’s whistleblowerordning.